Zintuinen - Zintuinen.nl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anneke de Rooij (1968).
 
Ik ben opgegroeid in een landelijke omgeving. Samen met mijn pony trok ik er elke dag op uit. Lekker de bossen in. Ook zong ik liedjes voor de bloemen en de vogels (als ik zeker wist dat nie-mand dat hoorde) en maakte ik boekjes (tijdschriftjes).
 
Na de  middelbare school ben ik naar de opleiding mode-kleding gegaan. Ik wilde modeontwerpster worden. Dit heb ik niet door-gezet. Na een jaar schoevers ben ik vervolgens als secretaresse gaan werken.
 
Pas toen ik voor het eerst zelf een tuin had en niet wist wat ik er mee wilde ben ik de cursus tuinarchitectuur bij de LOI gaan doen. Helemaal niet omdat ik tuinontwerper wilde worden maar gewoon omdat ik iets met die tuin wilde doen en er naar mijn idee niet genoeg verstand van had.
 
De cursus duurde twee jaar en in die tijd heb ik alle tuinboeken uit de Tilburgse bibliotheek gelezen. Had ik een opdracht voor een rozentuin dan las ik alles over rozen wat ik maar in mijn handen kon krijgen. Op die manier heb ik veel kennis opgedaan. Omdat ik het zo leuk vond bleef het ook allemaal zonder moeite 'hangen'.
 
Toen mijn eigen tuin klaar was werd ik door vrienden en ken-nissen gevraagd ook eens naar hun tuin te kijken. Toen de ken-nissen steeds vager werden ben ik er geld voor gaan vragen. Ook heb ik nog een aantal jaren voor een hovenier getekend en heb ik twee jaar bij een boomkwekerij/groencentrum gewerkt om mijn plantenkennis te vergroten. Toen de hovenier er mee stopte ben ik me in gaan schrijven bij de Kvk en voor mezelf begonnen.
 
Inmiddels ontwerp ik al weer 20 jaar tuinen. Nog steeds met liefde en plezier. En hoewel ik er vroeger helemaal nooit aan gedacht heb om tuinontwerper te worden is het eigenlijk heel logisch. (Als je het feit dat mijn vader en broer architect zijn en mijn liefde voor planten en de natuur bij elkaar optelt).
 
 
Inmiddels zijn we al weer aangekomen in 2014.

Dit jaar gaan we beginnen met de aanleg van een therapietuin en zal dit voorjaar ook de kwekerij klaar zijn zodat we kunnen starten met het op biologische wijze vermeerderen van alle planten die je in onze tuin kunt zien.

Verder kun je net als vorig jaar tijdens de open tuindagen bij mij terecht voor een antwoord op al je tuinvragen. Of gewoon voor een wandeling door de tuin met een praatje erbij.  Over tuinen natuurlijk. Want dat blijft toch mijn ding.

 
Ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden,
En dat ik er van geniet!
 
Anneke
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint